Treenighet

De flesta har nog hört mobiloperatören 3's ringsignal där det konstateras att "three is a magic number", men det ligger en uråldrig sanning bakom denna fiffiga reklamslogan.

Tre är en siffra som återkommer i otaliga spirituella och vetenskapliga sammanhang. Kristendomen har den heliga treenigheten av Fadern, Sonen och den Heliga Anden. Judendomens symbol, davidsstjärnan, är två trianglar ovanpå varandra. Hinduismen har den gudomliga treenigheten Trimurti som består av skaparen Brahma, upprätthållaren Vishnu och förstöraren Shiva. Buddhismen har de tre juvelerna Buddha, Dharma och Sangha, den upplyste, läran och det buddhistiska samhället. Vedantamystiker har sat-cit-ananda, essens-medvetande-salighet. Det hemliga sällskapet Illuminati som kopplats ihop med frimurarna använder ett öga i en triangel som symbol, vilket även syns på den amerikanska dollarsedeln och är allmänt känt som det allseende ögat. Man måste även nämna Aum, som jag skrivit om tidigare. Även det mänskliga livets cirkel, samsara, innefattar en treenighet, nämligen födseln, upplevelsen och döden.

Inom vetenskapen så har vi till ex. tre dimensioner och det krävs tre parter för att relativitet ska kunna uppstå. Trekanten är även den enklaste och mest grundläggande av alla geometriska former. Dessutom så är den vetenskapliga grunden för universum en vibrerande energi, och vad är en vibration om inte en våg, och hur ritas en våg med raka linjer? 


Sri Chakra / Shri Yantra

Omvandling

Vi har ingen början och inget slut. Vi varken föds eller dör. Vi uppstår ur en matris av omständigheter och blir så småningom en del av en matris av andra omständigheter från vilket något annat uppstår.

Allting förändras, ingenting försvinner.


RSS 2.0