Bekräftelse

Folk söker ofta efter bekräftelse, medhåll och godkännande från andra när det gäller deras upplevelser – vare sig det är en film som de har rekommenderat, en måltid de lagat, en semesterort de gillat, en bok de uppskattat, deras favoritrestaurang, deras nya hem eller en present som de gett bort.

När du tycker om någonting så vill du dela med dig av den upplevelsen till de du tycker om. På samma sätt söker du efter bekräftelse när det gäller saker du inte tycker om.

Men det brukar inte sluta där.

Folk tenderar att förvara deras åsikter kring saker de tycker om eller inte tycker om när någon inte håller med. Det är som om de som inte håller med har avfärdat dem.

Detta händer ofta med gåvor. Om någon inte gillar en gåva du givit dem så tenderar man att bli besviken som om givaren inte heller är omtyckt.

Man finner ofta att folk blir sårade och defensiva när något de rekommenderat till någon annan blir avfärdat.

Diskussioner kring ex. politik, favoritskådisar och musik orsakar därför ofta en hel del disharmoni.

Det händer att de personer vars åsikter blir “avfärdade” av andra blir aggressiva och försöker tvinga på andra sin vilja.

Eftersträvan att bekräfta sina egna ideal kan leda till en stark dissonans om man inte har stigit över begäret att argumentera och tvinga på sin egen tro och upplevelse på andra.

När man har börjat gå den spirituella vägen så börjar man att respektera mångfalden av åsikter och val. Olika åsikter ger varierande perspektiv och man börjar eftersöka detta genom sin nyfikenhet.

Man håller inte fast vid en idé endast för att det är den enda upplevelsen man har haft. Nyfikenhet och förundran är den riktiga starten av den spirituella resan.

Detta är ett tecken på spirituell mognad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0