Hur vi dansar

Livet är ett mönster av enorm komplexitet. Vad är kroppen, till exempel? Kroppen är något som är igenkännbart. Du känner igen dina vänner när du ser dem. Även fast de är helt annorlunda från vad de var sist du såg dem. De är inte konstanta, precis som lågan från ett stearinljus.

Vi vet att lågan från ett stearinljus är en ström av varm gas, men ändå säger vi "ljusets låga" som om det vore något beständigt. Detta gör vi för att ljuset har ett beständigt mönster som är igenkännbart. Den spjutformade konturen av lågan och dess färg utgör ett beständigt mönster. Och på exakt samma sätt så är vi alla beständiga mönster. Och det är allt vi är.

Det enda konstanta med oss är vår sysselsättning - hur vi dansar - istället för vårt väsen. Fast det är ingen som dansar. Det finns bara dansen, precis som lågan är strömmen av het gas. Precis som en strömvirvel är en virvel av vatten. Det finns ingen strömvirvel. Det finns bara något som strömvirvlar. Och på samma sätt så är var och en av oss en förtjusande komplex vågformad bildning av hela universums energi. Bara genom en process av felutbildning så har vi blivit berövade på denna kunskap.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0